وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: رتبه شاخص جهاني نوآوري ايران در طول فعاليت دولت يازدهم 14 رتبه صعود كرده است.
محمد فرهادي روز پنجشنبه در دوازدهمين همايش جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي در اصفهان افزود: در سال گذشته 120 ميليارد تومان به پارك ها و مراكز علمي و تحقياتي اختصاص داده شد اما گردش مالي در اين مراكز يك هزار و 800 ميليارد تومان بود.
وي همچنين حجم صادرات مراكز دانش بنيان را در سال گذشته 85 ميليون دلار برشمرد و گفت: توانمندي پارك ها و مراكز رشد، قابليت توليد ثروت در اين مراكز را نشان مي دهد.
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري اظهار كرد: 800 محصول فناورانه در سال گذشته در پارك ها توليد و 750 ايده دانشگاهي تبديل به محصول شد.
فرهادي خاطرنشان كرد: 600 محصول نيز برمبناي مقولات علمي، تجاري سازي و روانه بازار و همچنين سه هزار و 700 هسته فناوري در هسته علمي دانشگاه ها ايجاد شد كه اين امر تعامل زياد پارك ها و مراكز دانشگاهي را نشان مي دهد .
فرهادي همچنين به ايجاد 30 هزار فرصت شغلي پايدار در پارك ها ومراكز علمي و تحقيقاتي كشور در سال گذشته اشاره كرد و گفت: همه اين آمارها جهش علمي و فناوري كشور برمبناي رويكرد هاي حمايتي را نشان مي دهد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به نامگذاري سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل تصريح كرد: يكي از منطقي ترين و اصلي ترين اقداماتي كه مي توان بر مبناي اين شعار انجام داد توسعه سازمان هاي علمي و رشد اقتصاد مبتني بر دانش است.
فرهادي گفت: مقاوم سازي اقتصاد تا حد زيادي همان اقتصاد دانش بنيان است و سياست هاي اصلي اين وزارت خانه ارتباط تنگاتنگي با ديپلماسي خارج از كشور دارد و بر همين اساس تعامل با مراكز علمي جهان و همچنين دانشمندان رشته هاي مختلف بطور گسترده پيگيري مي شود.
وي افزود: در سال گذشته 200 دانشمند ايراني در رده بندي برترين دانشمندان جهان قرار داشتند و حجم مقالات علمي ايران در جهان 1.5 درصد بود و اين در حاليست كه جمعيت ايران تنها يك درصد جمعيت دنيا را تشكيل مي دهد.
وزير علوم تصريح كرد: رشد علمي ايران در جهان در سال گذشته مثبت چهار درصد بود و اين در حاليست كه اكثر كشورهاي منطقه رشد علمي منفي داشتند.
وي افزود: وجود يكهزار دانشگاه ، 700 پژوهشگاه ، 38 پارك علمي و فناوري، 167 مركز رشد فناوري ، 350 انجمن علمي، 600 شركت دانش بنيان مستقر در پارك ها، چهار هزار و 400 واحد فناوري و يكهزار و 500 نشريه علمي و پژوهشي ظرفيت هاي بسيار زيادي را براي توليد ثروت مبتني بر دانش و فناوري ايجاد كرده است.
فرهادي با بيان اينكه كيفي سازي دانشگاه ها نيز جزو برنامه هاي اصلي وزارت خانه بوده است گفت: 13 دانشگاه ايران در زمره يك درصد دانشگاه هاي برتر جهان قرار دارد و 1.7 درصد مقالات برتر دنيا را به خود اختصاص داده است.
وزير علوم، تحيقات و فناوري همچنين تشكيل هيات امنا در دانشگاه ها، پارك ها و مراكز علمي را ضروري دانست و گفت: تشكيل هيات امنا در دانشگاه ها و مديريت توسط مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و در انتظار تاييد شوراي نگهبان است.
وي خاطرنشان كرد: اين امر مي تواند تا حد زيادي اين مراكز را توسعه دهد و در تصميمات مفيد واقع شود.
وي افزود: ويژگي هاي اقتصاد متمركز بر دانش و ايده و علم ، ايجاد موتور محرك در اقتصاد نوين است و اقتصاد هاي مبتني بر دانش و فناوري، پويا، پايدار و مقاوم در برابر عوامل سياسي است.
فرهاي تصريح كرد: نيروي انساني، زيرساخت هاي توليد دانش، مراكز علمي و قوانين مرتبط براي امور علمي، همگي نقش بسزايي در رشد علم و فناوري در كشور ايفا مي كند.
دوازدهمين جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي امروز با هدف ترويج و توسعه فنآفريني، خلاقيت و نوآوري، معرفي فنآفرينان به عنوان موتور حركت و توسعه اقتصاد دانشبنيان و ايجاد فضاي تعامل در ميان فعالان عرصههاي مختلف فنآفريني و با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري در هتل عباسي اصفهان آغاز به كار كرد.
اين جشنواره در دو بخش مسابقه اي و غيرمسابقهاي برگزار مي شود كه بخش مسابقهاي شامل طراحان كسب و كار، فنآفرينان (شركتهاي دانش بنيان) و سرمايهگذاران كارآفرين (Venture Capital) است.
تعداد بازدید : ۵۳۶ تاریخ: 1395/02/23
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
پاویون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میزبان صنایع بزرگ و فعالان صنعت نفت
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران که از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در م…امضای قرارداد ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
شهرداری اصفهان با هدف گسترش همکاریهای مشترک و تامین نیازهای فناورانه خود با شهرک علمی و تحقیقاتی ا…